Puigdemont no agrada als Verds

Lamberts, copresident del grup, troba incongruent que s'hi vulgui adherir un amic dels nacionalistes flamencs i que encaixa amb el de N-VA i Vox
Puigdemont, a l'Eurocambra
Puigdemont, a l'Eurocambra

L'intent dels eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín d'adherir-se als Verds/ALE és vist com un "problema" i un moviment "incongruent" per part del belga Philippe Lamberts, copresident d'aquest grup del Parlament Europeu.

Lamberts troba "incongruent" que Puigdemont i Comín vulguin entrar al grup dels Verds, que ha descriu com a "oposat al dels seus amics belgues", els nacionalistes flamencs de N-VA, un partit que comparteix grup a l'Eurocambra amb la ultradreta espanyola de Vox.

"La lògica", segons Lamberts, és que els eurodiputats de JxCat "s'unissin al grup dels seus millors amics", ha manifestat en una roda de premsa a Estrasburg.

No obstant això, ha assegurat que debatran la sol·licitud d'adhesió de Puigdemont i Comín a un grup que inclou l'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun, així com el representant d'ERC, que el 3 de gener va deixar de ser l'exvicepresident català Oriol Junqueras quan l'Eurocambra li va retirar l'acta d'eurodiputat perquè el Tribunal Suprem l'havia inhabilitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides