Puigdemont rumia viatjar a Espanya

L'eurodiputat de JxCat, des d'Estrasburg, assegura que l'Estat ha de "respectar" la seva immunitat
Carles Puigdemont, amb Toni Comín

Just després d'asseure's per primera vegada als seus escons a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, Carles Puigdemont i Toni Comín han ofert una roda de premsa al costat de la plataforma Diàleg UE-Catalunya, integrada per formacions sobiranistes, entre les quals ERC. Puigdemont, preguntat sobre si entraria a Espanya un cop obtinguda la immunitat, ha assegurat que "no descarta" trepitjar territori estatal perquè seria "convenient", també, per a l'Estat. "Espanya ha de respectar la nostra immunitat", ha assenyalat l'expresident.

"Si la immunitat regeix, Espanya l'ha de protegir i respectar. Si no, estem en un escenari de conseqüències imprevisibles. Seria convenient per a Espanya que poguéssim trepitjar territori estatal", ha assenyalat Puigdemont, que també ha negat que vulgui desplaçar-se a viure a la Catalunya Nord.

De moment, ha assenyalat, mantindrà el quarter general a Bèlgica, on resideix des de fa més de dos anys, tot i que no ha descartat posar en marxa una oficina com a eurodiputat a Barcelona.

Preguntat sobre el suplicatori que ja ha posat en marxa el Tribunal Suprem, el líder de JxCat ha apuntat que si el PSOE és "coherent" amb el compromís de "desjudicialització" no l'ha de poder votar, i ho ha lligat amb el cas de la immunitat. "És incomprensible que tinguem immunitat a tot Europa menys a un estat membre. Ara la immunitat comença als Pirineus", ha ironitzat Puigdemont, que ha indicat que el primer que voldrien fer si poden trepitjar territori estatal, seria anar a visitar els presos polítics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides