Els Jordis poden demanar aquest dimarts els dies de permís per sortir de la presó

Tenen concedit el segon grau i hauran complert la quarta part de la condemna
Cuixart i Sànchez abans de ser empresonats
Cuixart i Sànchez abans de ser empresonats

Des d'aquest dimarts Jordi Sánchez i Jordi Cuixart poden demanar els 36 dies de permís penitenciari a l'any que els corresponen després que la conselleria de Justícia hagués ratificat el segon grau pels líders independentistes que es troben a la presó després de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en el judici contra el procés independentista.

Quan un pres se li dona el segon grau i ja ha complert una quarta part de la seva condemna, pot acollir-se a demanar els dies de permís penitenciari, i aquesta circumstància es compleix per a Sánchez i Cuixart aquest dimarts, 14 de gener.

Justícia va argumentar que el segon grau és el més habitual pels presos amb condemnes llargues que "permet l'inici progressiu del retorn a la comunitat", tal com defensa el comunicat de la conselleria.

Als líders independentistes que es troben a la presó encara els queda la possibilitat d'acollir-se a l'article 100.2 del reglament penitenciari i que permet sortir de la presó per treballar o per fer tasques de voluntariat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides