Rufián rebutja l’exclusió dels comuns que promou l’ANC

El diputat d'ERC considera que és un "enorme error" que dóna la raó als que etiqueten d'excloent l'independentisme
Gabriel Rufián, amb la periodista Gemma Nierga
Gabriel Rufián, amb la periodista Gemma Nierga

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha criticat la voluntat de l'ANC d'excloure els comuns de la taula de diàleg catalana prèvia a la taula bilateral entre els governs d'Espanya i de la Generalitat.

En una entrevista a Ràdio 4, Rufián ha jutjat com un "enorme error" el posicionament de l'entitat que lidera Elisenda Paluzie. Troba que, d'aquesta manera, l'ANC ha donat la raó als que etiqueten d'excloent l'independentisme català. "Mai pots donar la raó al teu adversari", ha indicat.

El diputat d'ERC, que ha recordat les paraules amb què l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell va admetre que va manca empatia cap als no independentistes per part dels promotors del procés, ha associat l'independentisme amb "sumar" i no "restar".

Pel que fa a la situació d'Oriol Junqueras en el nou escenari polític que s'obre amb el govern de coalició de PSOE i UP, Rufián ha considerat que una llei d'amnistia és la millor via i ha rebutjat l'indult, dient que "se'l poden ficar per on els càpiga" perquè suposaria admetre la comissió dels delictes pels quals s'ha condemnat als dirigents del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides