Quin problema té la web del Parlament europeu amb Carles Puigdemont i Toni Comín?

Carles Puigdemont

Hores abans que Carles Puigdemont i Toni Comín assisteixin com a eurodiputats al seu primer plenari del Parlament europeu, aquest dilluns 13, la web oficial d’aquesta institució encara els considera com a “no inscrits” i les seves fotos no figuren en la relació de càrrecs electes. En canvi, Oriol Junqueras -al qual el president de l’Eurocambra, David Sassoli, va retirar divendres la seva condició d’eurodiputat, després de rebre la resolució del Tribunal Suprem espanyol- continua figurant en la web del Parlament europeu com a suposat membre de ple dret de l’hemicicle de Brussel·les.

A diferència de la resta d’eurodiputats, la web del Parlament europeu tampoc recull el currículum vitae de Carles Puigdemont i Toni Comín, ni la seva declaració d’interessos econòmics, ni la relació d’assistents a la qual tenen dret. Tampoc consta que hagin complimentat l’obligatòria “declaració de bona conducta” en relació amb el tracte envers els funcionaris i el personal adscrit al Parlament europeu.

Aquesta absència total d’informació sobre Carles Puigdemont i Toni Comín a la web oficial del Parlament europeu impedeix, de moment, tenir accés a dades que haurien d’haver donat en el moment d’adquirir la condició d’eurodiputats, després de la sentència del TJUE. Per exemple, si cobren remuneracions d’un altre parlament i quina quantitat de diners; si cobren d’altres activitats alienes a la seva tasca d’eurodiputat i quants diners reben; si formen part de consells d’administració o de la direcció d’entitats; si cobren per realitzar activitats externes ocasionals; si tenen interessos en empreses o societats que puguin influir en la seva tasca al Parlament europeu; si tenen el suport financer de tercers, etc.

Si, malgrat el suplicatori del jutge Pablo Llarena, Carles Puigdemont i Toni Comín consoliden la seva pertinença al Parlament europeu, més d’hora que tard s’haurà de fer pública aquesta informació a la web oficial de la institució. De moment, Carles Puigdemont va renunciar, dimarts passat, a la seva condició de diputat del Parlament de Catalunya, que ostentava des de les eleccions del 21 de desembre del 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides