Surten en llibertat sota fiança els dos últims CDR acusats de terrorisme

El jutge justifica el canvi de cautelars per la "situació personal d'arrelament" de Jordi Ros i Germinal Tomàs
Els set CDR detinguts han passat nit a Madrid

Els últims dos CDR acusats de terrorisme en el marc de l'Operació Judes i tancats a la presó de manera preventiva a Soto del Real per ordre de l'Audiència Nacional han sortit en llibertat sota fiança.

El jutge instructor ha decretat fiances de 15.000 euros per a Germinal Tomàs i de 30.000 per a Jordi Ros, i ha justificat el canvi de mesures cautelar per la "situació personal d'arrelament" dels dos empresonats. Al desembre ja van sortir els altres cinc CDR empresonats pels mateixos motius.

El jutge Manuel García Castellón afirma a les dues interlocutòries que "considera que ha de modificar-se la situació personal" dels dos investigats "en atenció, fonamentalment, a les seves circumstàncies personals", posades de manifest per les defenses.

A banda de les fiances, el magistrat ordena l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat de guàrdia més proper als seus domicilis, la prohibició de sortir de territori espanyol, la retirada de passaport i l'obligació de senyalar un domicili a efectes de notificacions i citacions.

García Castellón manté que tots dos formaven part del "nucli productor" de l'ERT (Equip de Resposta Tàctica). A la interlocutòria sobre Tomàs, diu que la investigació "permet acreditar" la seva "participació" en la "manipulació, confecció i preparació de substàncies amb la finalitat de ser convertides en compostos explosius i incendiaris".

Pel que fa a Ros, diu que té un "paper rellevant en la confecció d'artefactes explosius i en la coordinació amb la resta de membres del denominat ERT" i que compra i s'interessa per "substàncies químiques considerades precursores d'explosius i material per al seu tractament".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides