La Junta Electoral Provincial ratifica la inhabilitació del president Torra

L'autoritat provincial declara vacant la seva acta i resol que Ferran Mascarell ocupi l'escó
Quim Torra
Quim Torra

La Junta Electoral Provincial (JEP) ha declarat la vacant com a diputat al Parlament de Catalunya del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha traspassat la credencial a Ferran Mascarell. La JEP executa així l'ordre de la Junta Electoral Central, després que el Tribunal Suprem hagi denegat a Torra aplicar les mesures cautelaríssimes que demanava fins que es resolgui definitivament la inhabilitació dictada en primera instància pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Precisament, la JEP argumenta que no té competència per anul·lar un acord de la JEC, que li és jeràrquicament superior. "I més quan el Tribunal Suprem, òrgan competent per haver acordat la suspensió, ja ha rebutjat la mateixa pretensió", afirma la JEP.

Torra va sol·licitar que no s'executés l'acord de la JEC perquè l'havia recorregut davant del Tribunal del Contenciós Administratiu i perquè havia demanat les mesures cautelaríssimes, de tal manera que si es tirés endavant es vulneraria el seu dret a la tutela judicial efectiva.

Aquesta mesura s'ha sabut després que el president del Parlament, Roger Torrent, comparegués per dir que continuarà "batallant jurídicament" per defensar els drets de Torra.

El mateix president ha fet una declaració institucional aquest matí després que el Tribunal Suprem validés la decisió de la JEC. Per part de JxCAT, diversos diputats i representants parlamentaris han dit que no reconeixen l'autoritat de la JEP per retirar l'acta a Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides