L’Eurocambra retira la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras

Considera acabat el mandat del líder d'ERC des del 3 de gener, quan es va pronunciar la Junta Electoral Central
David Sassoli, president del Parlament Europeu

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha decidit aquest divendres, després de consultar els serveis jurídics, donar per finalitzat el mandat d'Oriol Junqueras amb data 3 de gener després que el Tribunal Suprem espanyol hagi ratificat la resolució de la Junta Electoral Central (JEC).

En una declaració, Sassoli reconeix que el mandat com a eurodiputats de Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín, en virtut de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, va començar el 2 de juliol després de la declaració oficial dels resultats de les eleccions europees feta per les autoritats espanyoles.

Malgrat tot, Sassoli té en compte la decisió de la JEC del 3 de gener del 2020 i la resolució sobre la mateixa del Suprem del 9 de gener, de manera que dona per expirat el mandat de Junqueras el passat 3 de gener.

El president de l'Eurocambra s'excusa assegurant que el Parlament Europeu està "obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que amb caràcter definitiu prenguin les autoritats judicials competents dels Estats membres".

Així doncs, Sassoli afirma que en el ple de dilluns anunciarà l'inici del mandat de Junqueras, Puigdemont i Comín amb data 2 de juliol i l'expiració del mandat de Junqueras el 3 de gener. A més a més, Sassoli sol·licitarà a les autoritats competents espanyoles que notifiquin amb celeritat al Parlament el nom del seu successor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides