La Guàrdia Civil acredita la comptabilitat paral·lela de Convergència

Informes remesos a l'Audiència Nacional detallen com el partit es beneficiava de les donacions rebudes per les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona
Artur Mas
Artur Mas

La Guàrdia Civil ha acreditat l'existència d'una comptabilitat paral·lela a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona amb què es podia ocultar la presumpta recepció de comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública que s'investiga en el cas del 3%.

En el marc d'aquesta instrucció, la Guàrdia Civil ha remès aquest mes de desembre diversos informes a l'Audiència Nacional sobre el procediment emprat per CDC per beneficiar-se de les donacions rebudes per CatDem i Fòrum Barcelona.

Segons El Periódico, que cita el contingut dels informes, els investigadors assenyalen que el procediment va ser "especialment significatiu" entre el 2008 i el 2012, una període durant el qual la Guàrdia Civil calcula que CDC va rebre gairebé 3,9 milions d'euros dels 9,5 milions ingressats en donacions per les dues fundacions.

Fora d'aquest període, l'any 2013, CDC va incloure en la seva comptabilitat 894.720 euros procedents de CatDem i 238.571 euros de Fòrum Barcelona.

"L'existència d'una comptabilitat paral·lela ha posat de manifest com el partit considera com a propis els fons que les fundacions reben en concepte de donació", assenyala un dels informes referits per El Periódico.

Pel que fa a la manera com els diners arribaven a les fundacions, la Guàrdia Civil assenyala els convenis de col·laboració, així com les notes i documents de càrrec que troba sospitosos.

També destaca l'obtenció d'ingressos la legitimitat dels quals troba dubtosa, l'existència de donacions concentrades en dates concretes i la manca d'instruments per controlar aportacions superiors als 300 euros, a banda d'irregularitats fiscals continuades des del 2008.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides