El Tribunal Suprem manté la inhabilitació de la JEC contra Torra

La Sala Contenciosa Administrativa rebutja les mesures que va demanar el president català
Quim Torra, amb Sergi Sabrià

El Tribunal Suprem ha rebutjat admetre les mesures cautelaríssimes que va demanar el president català, Quim Torra, perquè se suspengués la seva inhabilitació com a diputat del Parlament de Catalunya que va dictar la Junta Electoral Central (JEC) arran de la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el judici pels símbols independentistes als edificis públics de la Generalitat.

Els magistrats argumenten que no es donen les circumstàncies d'extrema urgència necessàries per a posar en pràctica les mesures que va demanar Torra aquesta setmana. El president català va demanar que se suspengués l'acord de la JEC que l'inhabilitava com a diputat a la cambra catalana.

Tot i que la condemna a un any i mig d'inhabilitació de Torra no és ferma perquè l'ha recorregut davant el Tribunal Suprem, la JEC va aplicar un article de la llei que contempla la inhabilitació immediata d'un diputat si hi ha un delicte contra l'Administració Pública encara que no hi hagi sentència ferma. Es dona la circumstància que ara hauria de ser el Parlament qui ha decidir si Torra pot seguir com a president, donat que l'Estatut de Catalunya contempla que per ser president de la Generalitat cal ser diputat al Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides