El Govern català confirma el segon grau als presos independentistes

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez podran demanar permisos la setmana que ve, la resta encara haurà d'esperar
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

L'equip del servei de classificació de la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, que depèn del ministeri de Justícia, ha resolt que els presos polítics siguin classificats en el segon grau penitenciari, tal com van proposar l'11 de desembre les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses. La decisió és la mateixa per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Cuixart Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Carme Forcadell, que el 14 d'octubre van ser condemnats per sedició pel Tribunal Suprem.

La conselleria de Justícia ha volgut deixar clar que la catalogació dels presos en segon o tercer grau no és una "decisió política" sinó que correspon exclusivament a funcionaris independents del sistema penitenciari. El Govern ha fet tot el possible per desmarcar-se de qualsevol responsabilitat en l'accés dels dirigents independentistes a permisos penitenciaris.

Els socis que integren l'executiu català han manifestat repetidament la seva disconformitat amb la sentència del Tribunal Suprem, així com el fet que els presos polítics continuïn reclosos. Ara bé, a la conselleria de Justícia han subratllat que la decisió sobre l'accés dels presos al tercer grau només pot arribar de l'anàlisi acurada dels professionals i que qualsevol pressió seria una "ingerència política" amb efectes negatius.

Els primers a poder demanar els permisos seran Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que a partir de la setmana que ve hauran complert una quarta part de la condemna. La resta de presos podran tenir dret a permisos entre l'octubre del 2020 i l'octubre del 2021, en funció de cada cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides