Esquerra descarta obrir les presons

Els republicans anuncien que impugnaran la decisió del Suprem de deixar el seu líder fora de l'Eurocambra
Pere Aragonès, amb la cúpula d'Esquerra

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous que el partit impugnarà la decisió del Tribunal Suprem de mantenir Oriol Junqueras a la presó contradient el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i demanaran al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que protegeixi la immunitat de l'exvicepresident de la Generalitat. "El Suprem ha dictat el Brexit judicial de l'Estat espanyol", ha manifestat Aragonès.

En referència a la possibilitat d'obrir les presons, Aragonès ha demanat "no especular amb opcions que no són viables". "Si obrim les presons, al cap d'un minut les tornarien a tancar. Ho faria el mateix Tribunal Suprem o si no els Mossos d'Esquadra que estan a la porta", ha assegurat.

Aragonès també ha titllat la situació "d'escàndol absolut" i ha avançat que ERC esgotarà tots els recursos possibles en els tribunals per tal d'aconseguir que Junqueras pugui exercir com a eurodiputat. "Presentarem un recurs de súplica davant del Tribunal Suprem i, si cal, arribarem als tribunals europeus", ha afirmat el vicepresident.

El també conseller d'Economia de la Generalitat, que ha manifestat que cal "respectar el prestigi i l'eficàcia" del TJUE, ha assegurat que "és més important que mai un pronunciament per part del Parlament Europeu i que verifiqui les credencials de Junqueras en la votació que es dugui a terme aquest dilluns".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides