El Suprem avala la inhabilitació de Junqueras

Rebutja suspendre d'urgència l'acord de la JEC, com plantejava la mesura cautelaríssima del líder d'ERC
Oriol Junqueras, al Suprem
Oriol Junqueras, al Suprem

La mesura cautelaríssima plantejada per Oriol Junqueras perquè el Tribunal Suprem suspengués d'urgència l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que anul·lava el seu mandat com a eurodiputat ha estat desestimada aquest dijous.

La secció quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Suprem ha avalat per unanimitat la inhabilitació dictada per la JEC, que en la seva resolució del dia 3 havia considerat que es tractava d'un cas d'inelegibilitat sobrevinguda. Aquesta nova decisió comporta que el recurs de l'exvicepresident es tramitarà de manera ordinària.

El Suprem desestima la petició de Junqueras adduint com a prevalent el fet que l'exvicepresident va ser condemnat per sentència ferma a 13 anys de presó i a inhabilitació com a càrrec públic per l'alt tribunal, que el va considerar culpable de sedició i malversació com a dirigent del procés.

La sala penal del Suprem, d'altra banda, s'ha de pronunciar sobre si l'exvicepresident, ara condemnat en ferm, gaudeix d'immunitat com a diputat al Parlament Europeu després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) dictés una sentència favorable a la seva excarceració relativa, això sí, a la seva situació de pres provisional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides