L’advocat de Junqueras deixa Budó en evidència

Van den Eynde no coneix mecanismes legals perquè l'exvicepresident pugui deixar la presó contra el criteri del Suprem
Andreu van den Eynde
Andreu van den Eynde

La disposició del govern de la Generalitat a "permetre" o "facilitar" que l'exvicepresident Oriol Junqueras pugui sortir de la presó per assistir al pròxim ple del Parlament Europeu ha topat amb la lectura de la situació expressada per Andreu van den Eynde, l'advocat del líder d'ERC, a Catalunya Ràdio.

La portaveu del govern català, Meritxell Budó, s'havia referit aquest dimecres a l'existència de "diferents mecanismes" perquè Junqueras pogués viatjar a Estrasburg malgrat que el Suprem no ho permetés, i havia afegit que aquesta possibilitat depenia del líder d'ERC i de la seva defensa jurídica.

Van den Eynde, que ha començat dient que li agradaria "no haver de respondre", ho ha fet amb ironia: "Com que normalment la gent en sap molt més que nosaltres de dret, també ens podrien trucar i dir-nos quins són aquests mecanismes. Jo no els conec". La consellera de la Presidència, en una intervenció a Onda Cero, ha evitat especificar els mecanismes de què havia parlat.

L'advocat de Junqueras, a més, ha desinflat la idea segons la qual és possible que la Generalitat, mitjançant un permís, faciliti que Junqueras viatgi a Estrasburg al marge del criteri del Suprem: "Si algú m'explica quin és el precepte legal que ho regula i (…) com es pot donar una circumstància en què, contra el criteri del Tribunal Suprem d'Espanya, els funcionaris de la Generalitat de Catalunya signin una autorització perquè Junqueras surti de la presó i se'n vagi cap a la Jonquera, estaré encantat de rebre-la. Jo no sé analitzar com aquesta situació des d'un punt de vista legal i pràctic es pot donar", ha conclòs.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari