Sánchez trucarà a Torra aquest dijous

Els presidents dels governs espanyol i català fixaran per telèfon una futura trobada
Pedro Sánchez amb Quim Torra a Moncloa
Pedro Sánchez amb Quim Torra a Moncloa

Un dia després de la presa de possessió com a president de Govern, Pedro Sánchez trucarà el president de la Generalitat, Quim Torra. Així ho han anunciat fonts de la Moncloa a través d'un breu comunicat. Aquest primer contacte tindrà lloc, per tant, demà encara que presidència no ha donat més detalls.

Els gabinets de Sánchez i Torra han estat en contacte en les últimes hores per tancar aquesta conversa telefònica i una posterior reunió entre tots dos, que el Govern vol que se celebri abans que es constitueixi la taula de negociació i de diàleg entre els dos governs, pactada entre el PSOE i Esquerra Republicana.

L'acord entre els dos partits preveu que aquesta primera reunió de la taula de diàleg arrenqui els 15 dies següents a la investidura de Sánchez. No obstant això, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, es mostrava en la compareixença dels dimecres pessimista davant d'aquesta possibilitat.

"La voluntat és que aquesta negociació entre governs es pugui començar a dur a terme quan ho acordin els presidents Sánchez i Torra en la trobada que preveuen que es produeixi en els pròxims dies", ha precisat.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari