Site icon El Triangle

El Govern prepara un pla B perquè Junqueras vagi al ple d’Estrasburg

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

A pocs dies per a la celebració del ple del Parlament Europeu, el pròxim 13 de gener, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimecres que l'Executiu català té "clar" que, "per indicació" del president de la Generalitat, Quim Torra, "serà diligent per tal de garantir" que el exvicepresident empresonat, Oriol Junqueras, "pugui assistir com a diputat" en el ple de l'Eurocambra.

A hores d'ara, però, aquesta possibilitat depèn de què el Tribunal Suprem (TS) acati la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i deixi que Junqueras viatgi dilluns a Estrasburg. "Confiem que el TS acatarà la sentència del TJUE i que deia que Junqueras era eurodiputat, seguim considerant que el TS ha d'acatar aquesta sentència", ha remarcat Budó.

En cas que això no es produeixi es podria activar un pla B: "Si hi ha un altre mecanisme que possibiliti això, el Govern està preparat per fer-ho possible". Budó ha precisat que haurà de ser la defensa jurídica de Junqueras qui haurà d'establir quin ha de ser el mecanisme i que el Govern "el treballarà", tot i que ha insistit que el primer mecanisme és que el Suprem l'alliberi.

La portaveu del Govern ha anunciat que el president Torra i altres membres del Govern viatjaran dilluns a Estrasburg per assistir al ple de l'Eurocambra.

Exit mobile version