Quin president no va als premis literaris catalans?

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, avesat lector i escriptor, és una absència segura dels grans premis literaris que es concedeixen a Barcelona convocats per l’Editorial Planeta. A diferència dels seus antecessors, que garantien la presència institucional al màxim nivell, Torra encara no ha anat a cap de les nits literàries, tant l’octubre del Premi Planeta, com el dia de Reis amb els premis Nadal i Josep Pla. Per exemple, l’expresident Artur Mas és un fidel assistent als actes de Planeta.

A diferència d’altres edicions, aquest dia de Reis de 2020 sí que ha comptat amb la presència de l’actual consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, encara que sembla que hagi passat una mica desapercebuda. En canvi, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, sí que solen anar a aquests esdeveniments culturals.

Tot sembla indicar que Torra no hi va com a represàlia per l’acció del grup Planeta en tot el procés independentista. Així mateix, les autoritats culturals de la Generalitat no han estat presents en funerals de destacades personalitats catalanes, com Montserrat Caballé o Claudio López de Lamadrid.

Enguany, les guanyadores han estat Ana Merino (Nadal) i Laia Aguilar (Josep Pla).

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari