La justícia belga suspèn les euroordres contra Puigdemont i Comín

El jutge entén que tots dos tenen immunitat per ser eurodiputats de ple dret
Puigdemont amb Comín

El justícia belga ha suspès les euroordres de detenció contra l'expresident català, Carles Puigdemont, i l'exconseller de Salut, Antoni Comín, en considerar que tots dos tenen immunitat després de ser eurodiputats de ple dret. Les euroordres de detenció havien estat presentades pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, després de fer-se pública la sentència del judici contra el procés independentista el passat 14 d'octubre.

Ha estat el mateix Puigdemont el qual ha usat les xarxes socials per donar a conèixer la decisió del jutge belga, escrivint: "La justícia belga reconeix la nostra immunitat i decideix suspendre l'ordre d'arrest i extradició!", afegint que "però ara encara estem esperant l'alliberament de Junqueras, que té la mateixa immunitat que nosaltres. Espanya ha d'actuar de la mateixa manera que Bèlgica ho ha fet i respectar la llei".

El passat 20 de desembre Puigdemont i Comín van recollir les seves actes d'eurodiputats, l'endemà que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) dictés que Oriol Junqueras tenia immunitat com a eurodiputat després de ser escollit a les eleccions europees del 26 de maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides