Barcelona prohibeix a partir d’avui l’entrada de 50.000 vehicles

La capital catalana activa la zona de baixes emissions per reduir la contaminació
Instal·lació de senyals indicadors de la zona de baixes emissions

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa a partir d'aquest dijous la Zona de Baixes Emissions amb la qual sancionarà els vehicles de gasolina matriculats abans de l'any 2000 i als de dièsel d'abans de l'any 2006 que circulin per la ciutat durant els dies laborables.

Els vehicles matriculats que puguin circular per la capital catalana han de portar un distintiu ambiental i en cas contrari a partir d'abril, l'incompliment d'aquesta normativa comportarà sancions de 100, 200 i 500 euros en funció de la reincidència del vehicle, el tipus de vehicle i si la infracció s'ha donat durant un episodi de contaminació.

El Centre de Control de la ciutat -que ja acull les càmeres de mobilitat de Barcelona- tindrà centralitzat el control d'aquests dispositius, encara que el procés de sanció serà automàtic, ja que els infractors rebran directament la multa, davant la qual podran posar al·legacions i obtenir una reducció si la paguen anticipadament, com la resta de sancions.

Aquestes càmeres -que tenen llum infraroja per garantir la visibilitat també de nit, i que seguiran funcionant en cas de tall elèctric- estan dotades amb l'última tecnologia. Tot i que la norma entra en vigor avui, fins a l'1 d'abril hi haurà un període de transició a través de notes pedagògiques enviades als que més reiteradament incompleixin la norma, no a tots els infractors, i que consistirà en un avís.

Comprar-se un cotxe nou o fer servir el transport públic, així és com es troben molts conductors que no podran entrar a Barcelona. Aquest 2 de gener es posa en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE), una mesura que restringeix la circulació per als cotxes més contaminants en cinc municipis: Barcelona, l'Hospitalet, Sant Adrià, Cornellà i Esplugues.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides