Torra avisa ERC: “No hi ha solució sense reconèixer l’autodeterminació”

En el seu discurs de Cap d'Any, el president s'allunya dels republicans i reafirma la negativa de JxCat
El president Torra en el discurs de Cap d'Any

Sense citar explícitament el seu soci de govern, Esquerra Republicana, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat el seu discurs de Cap d'Any per advertir-los: "No hi ha cap solució real per Catalunya que no impliqui reconèixer el dret d'autodeterminació i el seu exercici. No podem tornar a caure al parany d'enganyar-nos a nosaltres mateixos". Torra es refereix a la investidura a Madrid i a les negociacions que manté ERC amb el PSOE per facilitar la presidència de Pedro Sánchez.

El president ha mostrat "disposició absoluta" al diàleg amb l'Estat, però l'ha circumscrit a "continguts concrets" i "compromís de solucions polítiques i democràtiques". "Sense un compromís per donar la paraula a la ciutadania sobre el futur polític de Catalunya, no hi ha diàleg honest, sinó tan sols una voluntat de tapar forats amb pedaços caducs", ha ressaltat Torra.

En el seu discurs, el president ha estat especialment dur amb la repressió, i ha qualificat de "democràcia segrestada" la situació que es viu a Espanya. "El 2019 hem constatat amb més evidències que mai la cara autoritària de l'estat espanyol. El món ha pogut veure un judici de vergonya, una autèntica farsa jurídica, que va acabar amb una sentència de més de 100 anys de presó contra persones demòcrates i pacífiques que ja fa més de 2 anys que viuen privades de llibertat", ha recalcat en referència al judici de l'1-O i a la sentència del Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides