L’Advocacia de l’Estat demana al Suprem que deixi anar Junqueras a l’Eurocambra

L'informe ha estat un element clau per desencallar un possible acord entre ERC i el PSOE
Salutació entre Sánchez i Junqueras al Congrés

L'Advocacia de l'Estat ha enviat un escrit al Tribunal Suprem en el qual demana que adopti "les mesures d'assegurament que consideri més adequades" perquè Oriol Junqueras pugui exercir com a Eurodiputat i anar al Parlament Europeu, arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a favor de la immunitat del líder d'ERC.

En aquest sentit, l'Advocacia considera que el Suprem ha de fer "possible a l'exvicepresident català l'exercici de la seva funció representativa, mentre mantingui el seu estatus d'eurodiputat, en aplicació a la sentència del TJUE", i que Junqueras pugui desplaçar-se a la Junta Electoral Central així com a la seu del Parlament Europeu perquè pugui complir amb els tràmits necessaris per assolir el seu estatus de parlamentari europeu.

En el mateix escrit, l'advocacia de l'Estat defensa la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra Junqueras, resolució a la qual dona "total validesa en haver-se dictat amb estricta observança de les normes essencials del procediment penal".

Es dona la circumstància, però, que l’Advocacia també reclama en el seu escrit al Suprem que demani al Parlament Europeu a “la major brevetat possible” la suspensió de la immunitat reconeguda a Junqueras per part del TJUE.

Aquest informe de l'Advocacia de l'Estat ha estat clau per desencallar les negociacions entre el PSOE i ERC per aconseguir el suport dels republicans a la investidura del socialista Pedro Sánchez per a la presidència del govern central. Una investidura que s'apunta es podria concretar en els pròxims dies.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari