Quants diners dona la Generalitat cada any a l’Orfeó Català?

Imatge de la transmissió de TV3 del concert de sant Esteve al Palau d
Imatge de la transmissió de TV3 del concert de sant Esteve al Palau de la Música

1.049.943,05 euros. Aquesta quantitat es manté fixa des de 2017 arran de la congelació dels pressupostos de la Generalitat.És la que preveuen els pressupostos de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana pel seu exercici de 2019 i és la que consta en el Registre d’Ajuts i Subvencions de Catalunya elaborat per l’administració de la Generalitat.  El pressupost de l’entitat va ser de 14,4 milions d’euros l’any 2018, dels quals 1,7 corresponien a subvencions i 1,9 a mecenatges.

Així com aquests ingressos a les arques de l'Orfeó estan garantits, any rere any, hi ha diverses empreses que s’han plantejat en dues ocasions retirar-li el patrocini. La primera vegada que alguns patrocinadors van dubtar de la necessitat de continuar donant suport a l’entitat va ser quan va esclatar l’escàndol del desviament de part dels seus diners a dirigents del Palau de la Música i a Convergència Democràtica de Catalunya. Aquests darrers dies s’han tornat a expressar en aquest sentit els consellers d’algunes de les entitats patrocinadores. Ha estat després de l’apropiació del sector independentista del concert de Sant Esteve.

El 13,4% del pressupost de la Fundació Orfeó Català depèn dels mecenes, segons la Memòria de l’entitat de 2018.  Entre els ‘Mecenes d’Honor’ hi ha les fundacions del Banc de Sabadell i de Repsol i l’Obra Social de La Caixa i entre els ‘Mecenes Protectors’ hi ha el Banc de Santander, Endesa , Telefònica o Abertis. És en entitats com aquestes on alguns accionistes i directius han accentuat les exigències per retirar el mecenatge arran dels incidents del concert de sant Esteve.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música està participada pel govern de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol. L’Orfeó Català va assumir l’any 2012 la gestió i les activitats del Palau de la Música Catalana i dels seus cors. Els valors que l’impulsen són, segons explica a la seva web, “excel·lència, participació, compromís social, catalanitat i innovació”. En els seus estatuts i memòries no s'hi fa cap al·lusió a l'opció independentista manifestada la nit de sant Esteve per la gran majoria del seus cantaires i del públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides