Quins municipis catalans continuen pintant de negre el seu rei Baltasar?

El rei Baltasar a Igualada

La campanya #BaltasarDeVeritat està donant els seus fruits i si l'any passat van ser 11 les capitals de comarca que encara van maquillar a un dels tres protagonistes de la cavalcada, aquest any la xifra s'ha reduït a sis. Igualada, Sort, Vielha, Pont de Suert, Mollerussa i Ripoll seran les úniques capitals de comarca que seguiran amb la vella costum de pintar la cara a Baltasar.

L'entitat Casa Nostra Casa Vostra va llançar la primera campanya per erradicar la pràctica del 'blackface' l'any passat. El gener de 2019 la pressió social ja va fer saltar de la llista negra a vuit capitals de comarca que encara feien servir maquillatge: Girona, Reus, Valls, Cervera, Solsona, Tremp, Móra d'Ebre i Moià van tenir per primera vegada a un Baltasar veritable.

Aquesta segona campanya, llançada a les xarxes socials i en la qual també ha participat activament el col·lectiu d'actrius, actors i creadors escènics Tinta Negra, ha servit per convèncer ciutats com Puigcerdà, el Vendrell, Gandesa, Tàrrega o Berga.

Casa Nostra Casa Vostra actualitza el mapa de les cavalcades inclusives a mesura que reben adhesions. La campanya s'estén més enllà de les 42 capitals de comarca. Volen que tots els municipis (947) s'impliquin en la qüestió i difonen els arguments a favor de la inclusió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides