Quina crisi hi ha hagut a la delegació de Perpinyà del Consell per la República Catalana?

Tuit de Júlia Taurinyà criticant les tesis de Josep Maria Virgili
Tuit de Júlia Taurinyà criticant les tesis de Josep Maria Virgili

Que la seva representant al Consell, Júlia Taurinyà, ha estat massacrada a twitter per molts usuaris independentistes de la xarxa. La raó ha estat que Taurinyà ha criticat amb duresa Josep Maria Virgili, un catedràtic d’institut de llengua catalana i firmant del manifest Koiné que va publicar el 20 de desembre la piulada següent: “Alguns que us anomeneu a vosaltres mateixos "catalans no independentistes", en realitat no sou catalans. Sou una altra cosa tan respectable com vulgueu (no cal dir), però catalans no ho sou. Jo diria que el que sou és espanyols residents a Catalunya”. Taurinyà va respondre escrivint en aquesta xarxa: “Me sembla que ningú se pot atribuir el dret de decretar qui és català i qui no. Sigui quin sigui el context. És català qui vol ser-ho i punt. Fins i tot un ultranacionalista espanyol o francès pot sentir-se català”.

Aquesta rèplica al professor jubilat li va comportar a la delegada de la Catalunya Nord al Consell per la República Catalana un munt de crítiques davant les quals va respondre: “Veient les reaccions als meus tuits sobre l'ultracorrector de Twitter i el grupuscle feixista català, me dic que tenim un problema. Sembla que certes tesis racistes, amagades sota 4 barres, estiguin arrelant entre l'independentisme. Que la ràbia no ens faci caure en el parany!”.

Molts dels que l’han criticat han demanat la seva dimissió com a membre del Consell per la República Catalana però Juvinyà ha dit que no pensa fer-ho. “El meu càrrec al Consell és benèvol, no cobri absolutament res i me pagui dietes i viatges, no sóc de cap partit i no tinc cap ambició política. Tot plegat me deixa certa llibertat. I no hi pensi renunciar”, ha escrit a twitter per tancar el debat.

El Consell per la República Catalana és un organisme amb seu al xalet on viu Carles Puigdemont a Waterloo, presidit per ell mateix i del qual l’ex-conseller de Salut Toni Comín n’és el vicepresident. El seu objectiu és “fer efectiva la independència de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides