Quin partit no usa la cortesia parlamentària?

Carrizosa y Roldán, en la bancada de Cs
Carrizosa y Roldán, en la bancada de Cs

Hi ha un partit que ha deixat enrere la cortesia parlamentària o més ben dit l’educació parlamentària. Normalment, en un debat en públic els membres de la Cambra catalana fan servir el respecte de dir-se diputat o bé si es té algun càrrec (president o conseller). En canvi, des de Ciutadans o bé es dirigeixen als altres diputats o membres de l’Executiu pel cognom o bé, fins i tot, fan servir expressions com “aquest” “individu” o “subjecte”.

Aquesta falta de respecte ha estat criticada per una bona part de diputats d’altres grups, que no entenen aquesta forma d’expressar-se. Fins i tot, diversos diputats de Ciutadans fan servir “aquest” abans del cognom del seu company d’hemicicle. Aquesta fórmula els acosta més a una conversa de bar que no a un debat seriós en un Parlament. En qualsevol altre cambra parlamentària seria percebut com una descortesia o una falta de respecte.

L’últim frec a frec va ser durant l’últim ple del Parlament abans de les vacances de Nadal quan el diputat Nacho Martín Blanco va qualificar el president de la Generalitat, Quim Torra, de “subjecte” i d’”individu”, la qual cosa va provocar que el president del Parlament, Roger Torrent, li cridés a l’ordre.

Els qualificatius de Martín no son els únics. Tant Carlos Carrizosa com Lorena Roldán mai no fan servir l’expressió “president” o “conseller” per dirigir-se a Torra, Torrent o qualsevol conseller. Fins i tot, tampoc ho fan servir per dirigir-se a col·legues d’altres grups parlamentaris.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari