Moncloa demana a ERC no barrejar la sentència amb la investidura

El missatge arriba després que Esquerra congelés les negociacions i Junqueras demani que no s'aturin
Salutació entre Sánchez i Junqueras al Congrés

El Govern ha demanat a ERC que no barregi la decisió d'ahir del TJUE amb les negociacions sobre la investidura de Pedro Sánchez. "La política ha de discórrer per una llera i la justícia, de l'altra", aquest ha estat el missatge que la portaveu de l'Executiu en funcions, Isabel Celaá, ha transmès en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres.

Un missatge que arriba després que ahir el Tribunal Europeu sentenciés que Oriol Junqueras tenia dret a sortir de la presó, quan estava en règim de presó provisional, per recollir la seva acta d'eurodiputat.

Després del fallo, ERC va congelar les converses amb el PSOE sobre la investidura a l'espera de veure què fa l'Advocacia de l'Estat, que té ara cinc dies per presentar al·legacions sobre aquest assumpte davant el Tribunal Suprem.

Això no obstant, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que "no s'ha d'aturar la negociació en cap cas" amb el PSOE sobre la investidura del socialista Pedro Sánchez.

A Celaá li han preguntat en diverses ocasions quina serà la posició dels advocats de l'Estat, però la portaveu s'ha limitat a assegurar que "el Govern no dona instruccions a l'advocacia de l'Estat" i a insistir que la sentència del TJUE "té 24 folis i és complexa" de manera que els lletrats públics "l'estan estudiant".

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari