L’Eurocambra aixeca la prohibició d’accés a Puigdemont i Comín

Després de la sentència sobre Junqueras, el president del Parlament Europeu ha ordenat estudiar el cas
Puigdemont amb Comín

Primeres conseqüències després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. Aquest vespre, el Parlament europeu ha decidit aixecar la prohibició d'accés a l'expresident Carles Puigdemont i a l'exconseller Toni Comín.

Com Junqueras, els dos van ser escollits eurodiputats en les eleccions del 26 de maig i van ser proclamats com a tal al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el 13 de juny, però no havien pogut acreditar-se com a parlamentaris comunitaris per les traves de l'Estat espanyol, que argumentava que no havien acudit a Madrid a recollir les credencials i jurar la Constitució.

La sentència del TJUE, però, marca doctrina en aquest aspecte i deixa ben clar que la condició d'eurodiputat s'adquireix quan un és escollit i, per tant, des d'aquell moment gaudeix de la immunitat corresponent.

La pretensió de Puigdemont i Comín és formalitzar com més aviat millor els tràmits a l'Eurocambra per convertir-se en diputats europeus, si bé aquest divendres és el darrer dia d'activitat de l'any i, és probable, que no puguin completar-los fins a l'any vinent.

Després que es conegués la sentència del TJUE, el president de l'Eurocambra, David Sassoli, ha exigit a l'Estat espanyol que compleixi la sentència del TJUE. Sassoli també ha demanat als serveis jurídics del Parlament Europeu que avaluïn la situació de Puigdemont i Comín, que tenen presentats diversos recursos per reclamar que se'ls deixi prendre possessió del càrrec.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.