Puigdemont: “Fa ja nou hores que Espanya té segrestat Oriol Junqueras”

L'expresident ha comparegut des de Brussel·les per demanar l'alliberament del líder d'Esquerra Republicana
Carles Puigdemont, amb Toni Comín

Carles Puigdemont ha aplaudit la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras i ha exigit que sigui alliberat "immediatament", així com que s'anul·li la sentència del procés. "Espanya ja va nou hores tard", ha destacat, i ha afegit: "Fa nou hores que Espanya té segrestat un eurodiputat".

Puigdemont ha comparegut a la delegació de la Generalitat a Brussel·les hores després que s'hagi fet públic el dictamen que suposa un fort revés per al Tribunal Suprem espanyol. Acompanyat de Toni Comín, ha reclamat a l'Estat espanyol que revisi "la mala praxi en el procés i la condemna als líders catalans" que, ha remarcat, ha estat "carregat de vulneracions".

L'expresident de la Generalitat ha considerat que corregeix la conducta "vergonyosa" que va tenir l'anterior Parlament Europeu -presidit pel conservador Antonio Tajani- quan va negar a ell mateix i a Comín poder accedir a la cambra com a eurodiputats.

Puigdemont ha instat Espanya a afrontar des de la via política el conflicte amb Catalunya. "Ha d'abandonar la repressió i iniciar el camí de negociacions", ha demanat, al mateix temps que ha incidit en el fet que és en el marc de la UE que s'ha de resoldre la qüestió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides