ERC exigeix la nul·litat del judici del procés

El TJUE ha resolt que Junqueras tenia immunitat com a membre electe de l'Eurocambra i que s'havia d'aixecar la presó provisional
Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

Els membres del govern de la Generalitat i els diputats independentistes presents aquest dijous al matí en un Parlament de Catalunya mig buit s'han aixecat i han cridat "llibertat" per reclamar l'excarceració de l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, quan s'ha conegut la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la seva immunitat com a eurodiputat.

El TJUE ha especificat que Junqueras tenia immunitat des de la proclamació dels resultats de les eleccions europees d'enguany i que les autoritats espanyoles haurien d'haver-li aixecat la mesura de presó provisional perquè pogués viatjar a Brussel·les a prendre possessió de l'escó.

Arran d'aquesta decisió, que es limita a establir l'abast de la immunitat dels eurodiputats amb relació a la situació de presó provisional, ERC ha exigit la nul·litat del judici del procés. El partit de Junqueras, per boca del vicerpresident català Pere Aragonès, ha considerat que es tracta d'una "victòria històrica". A través de les xarxes socials, per la seva part, Junqueras ha reaccionat reclamant la llibertat de tots els dirigents del procés presos.

El diputat d'ERC Ruben Wagensgerg, en la intervenció que ha conclòs amb els crits de la bancada independentista, ha proclamat que "la justícia arriba" i que "des d'avui Oriol Junqueras ha de ser una persona lliure". Wagensberg ha recordat que Junqueras és "aquella persona que fa dos anys que porteu dient colpista", en al·lusió als grups de Cs i el PP.

El Suprem ha anunciat que estudiarà la resolució del TJUE sobre les qüestions prèvies que va plantejar en el cas de Junqueras i ha obert un termini perquè les parts es pronunciïn.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari