Quin compte pendent del 155 agita un nomenament del govern?

Aleix Villatoro
Aleix Villatoro

L'acomiadament de Diana Coromines com a treballadora de la delegació de la Generalitat a Dinamarca després de la intervenció del govern de la Generalitat per la via de l'article 155 de la Constitució.

Coromines, que va ser després la número 3 de la candidatura encapçalada per Jordi Graupera a l'alcaldia de Barcelona, s'ha fet ressò del nomenament del nou secretari general de la conselleria d'Acció Exterior, Aleix Villatoro, a qui etiqueta de "col·laboracionista" que "a més, no sap anglès".

"Dos anys després d'haver advertit als delegats que «no volem herois» i d'haver acomiadat (ell mateix, no el Dastis) tots els treballadors d'Exteriors, qui torna a ser nomenat com a Secretari General d'Exteriors?", piula la traductora i extreballadora de la Generalitat, que és néta de l’escriptor Pere Calders.

Aleix Villatoro, fill de l’exdiputat de CiU i escriptor Vicenç Villatoro, ja havia exercit el mateix càrrec a Exteriors sota l'autoritat del conseller Raül Romeva i fins al juny del 2018. Per tant, durant tots els mesos del 155. Ara era director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, també del Departament d'Exteriors. Coromines també havia criticat aquest altre nomenament.

Després d'haver de deixar la Generalitat, Coromines va publicar com a columnista de Vilaweb interioritats de la delegació danesa fins que va trencar amb els editors del diari, als quals va acusar de censurar-la per no emprenyar el president Quim Torra. Coromines no només ha carregat contra Villatoro, sinó també contra la que va ser la seva superior a Dinamarca, Francesca Guardiola, responsable de la delegació de Copenhaguen i germana de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.