Quin compte pendent del 155 agita un nomenament del govern?

Aleix Villatoro
Aleix Villatoro

L'acomiadament de Diana Coromines com a treballadora de la delegació de la Generalitat a Dinamarca després de la intervenció del govern de la Generalitat per la via de l'article 155 de la Constitució.

Coromines, que va ser després la número 3 de la candidatura encapçalada per Jordi Graupera a l'alcaldia de Barcelona, s'ha fet ressò del nomenament del nou secretari general de la conselleria d'Acció Exterior, Aleix Villatoro, a qui etiqueta de "col·laboracionista" que "a més, no sap anglès".

"Dos anys després d'haver advertit als delegats que «no volem herois» i d'haver acomiadat (ell mateix, no el Dastis) tots els treballadors d'Exteriors, qui torna a ser nomenat com a Secretari General d'Exteriors?", piula la traductora i extreballadora de la Generalitat, que és néta de l’escriptor Pere Calders.

Aleix Villatoro, fill de l’exdiputat de CiU i escriptor Vicenç Villatoro, ja havia exercit el mateix càrrec a Exteriors sota l'autoritat del conseller Raül Romeva i fins al juny del 2018. Per tant, durant tots els mesos del 155. Ara era director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, també del Departament d'Exteriors. Coromines també havia criticat aquest altre nomenament.

Després d'haver de deixar la Generalitat, Coromines va publicar com a columnista de Vilaweb interioritats de la delegació danesa fins que va trencar amb els editors del diari, als quals va acusar de censurar-la per no emprenyar el president Quim Torra. Coromines no només ha carregat contra Villatoro, sinó també contra la que va ser la seva superior a Dinamarca, Francesca Guardiola, responsable de la delegació de Copenhaguen i germana de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides