Torra promou ara un “acord nacional” per l’autodeterminació

El president respon a la CUP amb l’expectativa d’un "horitzó comú" amb partits i entitats independentistes i esgrimint el "debat constituent"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimecres, durant la sessió de control al govern, que després de reis es reunirà "amb tots els grups i entitats" per determinar "si és possible" que "aquest acord nacional", citant el contingut d'una proposta de resolució de la CUP, "ens permeti traçar un horitzó clar per exercir aquest dret a l'autodeterminació".

Aquella proposta, segons l'ha recordada Torra, constava de tres punts: l'exercici de l'autodeterminació "en el termini més breu possible", la llibertat dels "presos polítics" i l'amnistia, i els "drets".

Torra ha reaccionat assumint explícitament aquest "encàrrec" sobre l'autodeterminació a la crítica que li ha dedicat el diputat de la CUP Carles Riera, el qual ha tornat a retreure al govern que fa autonomisme i també ha exigit que les institucions catalanes es posin "al servei de la desobediència civil".

El president català ha afirmat que el "conflicte polític" a Catalunya és "de sobirania", i no només ha manifestat que vol establir amb partits i entitats favorables al procés "un horitzó comú" a partir del gener, sinó que s'ha referit al "debat constituent". Segons ell, a l'abril hi haurà "els primers fonaments del que pot ser un projecte de Constitució catalana".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.