Tres magistrats del TC sostenen que el Suprem va vulnerar drets polítics de Junqueras

En el seu vot discrepant argumenten que no es va ponderar bé l'afectació d'aquests drets
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El rebuig del recurs d'empara plantejat per Oriol Junqueras no es va adoptar per unanimitat al Tribunal Constitucional, i tres magistrats van emetre un vot particular els detalls del qual s'han conegut aquest dimarts.

Els magistrats signants d'aquest vot particular, Fernando Valdés, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer, discrepen d'aquella resolució, adoptada per una majoria de 9 vots contra 3, perquè consideren que es va vulnerar el dret del líder d'ERC a exercir funcions representatives.

El motiu concret adduït pels tres magistrats és que el Tribunal Suprem no va ponderar correctament la proporcionalitat de l'afectació d'aquest dret i no va motivar prou la denegació de la sortida de la presó que va sol·licitar Junqueras. Conclouen, de fet, que el Suprem hauria d'haver adoptat alguna mesura que afectés menys l'exercici del dret de representació política que la presó provisional.

El parer majoritari del TC, en canvi, és que el Suprem va respectar els principis de legalitat i proporcionalitat quan va denegar la sortida de Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides