Borrell critica Puigdemont i Bèlgica a l’estrena com a cap de la diplomàcia

El polític no entén l'ajornament de la vista sobre el lliurament de l'expresident català a l'estat espanyol
Josep Borrell

El cap de la diplomàcia europea i exministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha dit que no el sorprenia la situació en què es troba a Bèlgica Carles Puigdemont, posant com a exemple el cas d'una membre d'ETA, Natividad Jauregui, que no ha estat lliurada i està 'tranquil·lament' en aquest país.

"Si les autoritats judicials de Flandes encara no han fet cas de l'ordre europea d'una coneguda etarra a la qual es reclamen delictes de sang i continua a Bèlgica tranquil·lament perquè els jutges no han considerat oportú que sigui jutjada a Espanya, si això passa des de fa anys, no ens ha d'estranyar que passin altres coses", ha dit.

Borrell s'ha expressat així preguntat per la situació de Puigdemont i els consellers Toni Comín i Lluís Puig, després de la decisió del Tribunal de Primera Instància de Brussel·les d'ajornar la vista sobre el seu lliurament a l'estat espanyol fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea no es pronunciï sobre si tenen dret d'immunitat com a eurodiputats.

En ser interrogat sobre si la nova Comissió Europea contempla la possibilitat de reformar l'ordre de detenció europea, l'alt comissionat, tot i assegurar que no és expert en el funcionament d'aquest mecanisme, ha dit que "està clar que es pot millorar".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides