La justícia belga ajorna la vista sobre Puigdemont fins al 3 de febrer

L'eventual extradició de l'expresident, Comin i Puig, es decidirà després que el TJUE es pronunciï sobre la immunitat
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La justícia belga ha acceptat la petició de les defenses de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig i ha ajornat, sense oposició per part de la Fiscalia, la vista sobre les ordres europees de detenció, activades pel Tribunal Suprem per poder jutjar els tres exmembres del govern de la Generalitat.

La nova data de la vista és el pròxim 3 de febrer. Fins aleshores, la situació de Puigdemont, Comín i Puig no patirà cap canvi, ja que el jutge no ha ordenat modificacions en les mesures cautelars vigents fins ara: es mantenen en llibertat sota fiança i poden sortir de Bèlgica amb autorització judicial.

Els casos de tots tres es tractaran el febrer conjuntament, com també demanaven les defenses. Els advocats dels dirigents del procés havien argumentat que fins que no s'aclarís si tenen immunitat, no s'havia de decidir sobre l'euroordre.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) s'ha de pronunciar sobre si Puigdemont i Comín, reclamats pel Suprem pels delictes de sedició i malversació, gaudeixen d'immunitat com a europarlamentaris. En la mateixa situació es troba l'exvicepresident Oriol Junqueras, que va ser condemnat pel Suprem a 13 anys de presó. Es preveu que el TJUE decideixi sobre Junqueras aquest dijous.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides