Torra va ignorar informes dels Mossos contraris a les Marxes per la Llibertat

La policia catalana i el Servei Català de Trànsit van desaconsellar els itineraris que va proposar l'ANC
Torra a les Marxes per la Llibertat

L'executiu de Quim Torra va ignorar diferents informes dels Mossos d'Esquadra i del Servei Català de Trànsit que desaconsellaven que es donés permís a les marxes organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en resposta a la sentència contra els líders del procés, i que van col·lapsar diferents vies de circulació com l'autopista AP-7 els 16, 17 i 18 d'octubre d'enguany.

Des dels Mossos d'Esquadra es va informar, segons avança El Mundo, que desaconsellaven que es permetés fer les Marxes per la Llibertat per les autopistes i carreteres que plantejava l'ANC recordant "la prohibició de circulació a peu de vianants, bicicletes i tractors per autopistes i autovies", per la qual cosa proposaven un canvi d'itinerari.

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit va anar més enllà i va emetre diferents informes contraris a les marxes per l'autopista. Un document d'aquest servei apuntava que "s'informa desfavorablement i es proposa que es procedeixi a la denegació de la realització de les manifestacions tenint en compte el tram, la data i les hores previstes per la fluïdesa de la circulació, per la seguretat dels manifestants i per la resta d'usuaris de la via, així com per agents de la policia que vetllen per la seguretat viària".

Lluny de fer cas a aquestes recomanacions, el govern de Torra va permetre que es fessin les manifestacions tal com havia proposat l'ANC. De fet, el mateix president Torra va participar en el tall a l'autopista AP-7 acompanyat de l'exlehendakari, Juan José Ibarretxe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides