Els OPNIs existeixen

Els OPNIs (Objectes Processistes No Identificats) existeixen. Fa temps que els veiem volar per damunt dels nostres caps. Sobretot els trobareu a TV3, Catalunya Ràdio i RAC 1, però també apareixen a molts d’altres indrets. Adopten noms i formes diverses i es multilpliquen com els ‘gremlins’. En el cas dels OPNIs la seva reproducció no és perquè es mullin sinó per raons relacionades amb la necessitat que no en detectin els seus líders o per afanys de protagonisme de cada grupet.

Uns dels primers OPNIs van ser els CDRs, que van aprofitar les sigles per convertir-se de Comitès de Defensa del Referèndum en Comitès de Defensa de la República. Aquest OPNI es manté més o menys viu tot i que un de nou, el Tsunami Democràtic, li ha menjat molt terreny i protagonisme. Per entremig en trobem un munt, alguns dels quals amb noms tant curiosos com el de ‘Picnics per la República’. No us deixeu enganyar perquè rere noms simpàtics com aquest hi ha persones disposades a tallar carrers i fer la guitza els que no combreguen amb la causa processista.

Al darrer d’aquests objectes processistes no identificats l’han batejat com a Tsunami Democràtic. Com els altres objectes no se sap qui els remena. Només se sap que hi ha alguns mitjans de comunicació entrevisten els seus misteriosos portaveus sense que mai no ensenyin la cara donant per bo que els qui els llegeixen, escoltin o vegin s’empassin que són de fiar. Mònica Terribas, Jordi Basté i Cristina Puig han fet un exercici de transgressió absoluta dels criteris deontològics de la professió difonent aquest tipus d’entrevistes. Amb l’agreujant que alguns d’ells donen classes de Periodisme a centres universitaris.

Amb el suport d’aquests periodistes i el dels mitjans de comunicació concertats per la Generalitat es presenta com normal i admirable que aquest OPNI convoqui a bloquejar l’accés dels ciutadans al camp del Barça per assistir al partit contra el Reial Madrid i no es descarta que alguns dels seus membres envaeixin la gespa. “Així els 700 milions de persones que veuran el partit per televisió sabran que Catalunya és un país oprimit i Espanya una dictadura que empresona els polítics independentistes” és el seu missatge.

Només ens queda creuar els dits i que no passi res greu. I confiar que tot aquest embolic no acabi amb el Barça expulsat de la Lliga de futbol espanyola i de la Champions europea. Als processistes sempre els quedarà veure els partits del Manchester City de Pep Guardiola. I als que un bon dia es van creure la lletra de l’himne del club que va crear Josep Maria Espinàs sempre els quedarà l’enyor o la confiança en què tornaran els temps en què una bandera els agermanava tant se valia si venien del sud o del nord.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides