Forcadell reconeix que el moviment ‘indepe’ es va equivocar d’estratègia

L'expresidenta del Parlament contradiu el president Torra descartant un nou referèndum aquesta legislatura
Carme Forcadell

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès que l'estratègia que l'independentisme ha seguit fins ara "s'ha demostrat que no ha estat guanyadora". En una entrevista al diari Ara, Forcadell, actualment a la presó, ha reconegut que van "menystenir" l'Estat i que van fer "una mala lectura de la realitat".

Pel que fa al full de ruta actual, l'expresidenta secunda l'estratègia d'ERC, que qualifica de "guanyadora", i ha valorat que han adaptat el camí a seguir a les circumstàncies per aconseguir la independència, que és "l'objectiu que han defensat sempre".

D'altra banda, ha descartat la possibilitat d'un referèndum d'autodeterminació en aquesta legislatura, com defensa el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè no veu "unanimitat" en l'independentisme per fer-lo "a curt termini".

En ser preguntada sobre si els presos i exiliats han de seguir liderant l'independentisme, Forcadell ha demanat que es prenguin les decisions "des de la llibertat". "La presó ens afecta emocionalment i les decisions polítiques cal prendre-les racionalment", ha subratllat, encara que ha matisat que els presos i exiliats tenen "un lideratge ètic i moral" que han de seguir exercint.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides