A qui pot beneficiar el triomf de Boris Johnson?

L'exconsellera Clara Ponsatí
L'exconsellera Clara Ponsatí

A l'exconsellera d'Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí. El triomf de Boris Johnson i la imminència del Brexit pot tenir efectes inesperats en la causa del 'procés'. Just a les portes que es conegui la decisió de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre l'abast de la immunitat dels europarlamentaris, en relació amb el cas d'Oriol Junqueras, la sortida del Regne Unit de l'espai comunitari multiplicarà el problema.

Sense Regne Unit, Ponsatí també obtindrà escó i se sumarà a Carles Puigdemont i Toni Comín, fugits a Bèlgica. Els tres quedarien emparats per aquesta protecció parlamentària si Luxemburg decideix que poden gaudir-ne des del moment en què van resultar elegits.

Ponsatí, que resideix actualment a Escòcia, es veuria beneficiada pel nou repartiment aprovat pel Parlament Europeu de cara al moment tan aviat el Brexit es faci efectiu. El nombre d'escons passarà llavors dels 751 actuals a 705. Però sobren escons: en concret 27. La càmera va determinar que Espanya i França obtinguin 5 més cada un, sent els més beneficiats.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides