La Fiscalia, flexible amb els presos

El ministeri públic admetria sortides diàries per treballar o fer voluntariat per als líders independentistes
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

Els fiscals catalans es mostren favorables al fet que els presos del 'procés' independentista gaudeixin d'un segon grau "flexible" amb el qual puguin fer sortides puntuals de la presó sempre que s'ajustin a la llei.

Les defenses dels presos preveuen sol·licitar que aquests puguin sortir de presó per treballar o fer voluntariat, després que les institucions penitenciàries on compleixen condemna acordessin el règim de segon grau per a ells.

La cúpula de la Fiscalia de Catalunya s'ha reunit aquest divendres amb els jutges de vigilància penitenciària per unir criteris sobre com actuar quan la condició del segon grau sigui ratificada per la Generalitat o en el cas que sigui recorreguda pels presos.

Després d'una reunió que ha durat més de tres hores, fonts fiscals han anunciat que avaluaran de forma individualitzada la situació de cada pres, però es mostren favorables amb la condició d'un segon grau ordinari que, tot i que en principi no preveu sortides de presó, pugui flexibilitzar mitjançant l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides