El FC Barcelona va negociar amb el Tsunami per protegir el ‘clàssic’

El club va rebutjar que el moviment desplegui pancartes
Pancartes per la llibertat dels polítics independentistes

El FC Barcelona i el Tsunami Democràtic van intentar arribar a un acord de cara al partit del 18 de desembre a través d'una negociació "informal" propiciada per un intermediari de confiança. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts del club i del moviment que promou el 'Sit and talk', després de l'anunci de la mobilització coincidint amb el 'clàssic' contra el Reial Madrid, el Tsunami i el Barça van entrar en contacte amb la voluntat d'intentar pactar que fossin compatibles el partit i la reivindicació. La negociació, portada a terme fa dues setmanes, va acabar fracassant.

El moviment demanava poder desplegar en un moment visible una gran pancarta a la grada amb un missatge seu, però fonts del club i del Tsunami han confirmat que el Barça va rebutjar la proposta. Posteriorment, el club va fer una contraoferta que tampoc va arribar a bon port. A hores d'ara, els contactes no s'han tornat a repetir, segons les dues parts.

El Tsunami Democràtic va anunciar el 29 de novembre que estava preparant una mobilització a Barcelona per al dia 18 de desembre, coincidint amb el partit de futbol entre el Barça i el Reial Madrid que es jugarà al Camp Nou.

Poc després, el moviment va entrar en contacte amb una persona que habitualment manté relació directa i de confiança amb el club per tal de conèixer si el Barça acceptava la proposta de mostrar el seu 'Sit and talk' d'alguna manera, tal com havia dit ja públicament.

El Tsunami pretenia fer una crida a l'Estat perquè segui a negociar amb Catalunya sobre l'autodeterminació i l'amnistia dels presos independentistes, i convidava els dos equips de futbol a col·laborar-hi.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides