Sánchez respon a Junqueras amb el límit de Pedralbes

El candidat a la investidura no rebutja una mesa de negociació entre governs, però fixa el diàleg en el marc de "la seguretat jurídica"
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

La mesa de negociació marcada com a indispensable pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, per aixecar la negativa dels seus diputats a la investidura de Pedro Sánchez ha estat implícitament acceptada pel líder socialista sota una condició ja coneguda.

El candidat a la investidura i president espanyol en funcions, en la seva primera al·lusió pública a una mesa de negociació dels govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya, s'ha mostrat favorable al diàleg però sempre dins del marc "de la seguretat jurídica que emana de les lleis democràtiques".

Aquesta expressió, preferida pels independentistes perquè evita una referència explícita a la Constitució, va fer fortuna durant el diàleg govern central-Generalitat concretat fa un any a l'acord de Pedralbes.

Fonts de la Presidència de la Generalitat, d'altra banda, han assegurat que l'oficina de Sánchez ja s'ha posat en contacte amb la de Quim Torra perquè els presidents parlin per telèfon dimarts vinent, i que Torra ha comunicat que té disponible a la seva agenda les 8 del matí.

Per la seva part, Sánchez ha criticat de Torra hagi rebutjat mantenir contactes en la mateixa ronda que altres presidents autonòmics després de les reiterades reclamacions de diàleg del president català.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari