Santi Vila i Lluís Puig, a judici per no lliurar 44 obres de Sixena

Els dos exconsellers estan acusats de desobediència
Santi Vila i Lluís Puig
Santi Vila i Lluís Puig

El Jutjat d'Instrucció número 3 d'Osca ha obert judici oral als exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig per no haver obeït l'ordre judicial que els instava a lliurar a l'Aragó 44 peces d'art de Sixena que es trobaven al Museu Diocesà de Lleida. El judici, que se celebrarà en un jutjat penal i no en l'Audiència Provincial d'Osca, encara no té data.

Les 44 peces, finalment, es van enviar a l'Aragó quan es va executar la sentència per ordre del jutjat d'Osca, després de les querelles presentades per Ajuntament de Sixena i la Fiscalia, que ara destaca que els exconsellers no van fer cap activitat per complir els requeriments de la justícia en aquest sentit.

Santi Vila va atendre parcialment l'ordre d'execució quan va lliurar peces adquirides pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), però no les 44 peces ubicades a Lleida.

Condemnat com a culpable de desobediència a una pena d'inhabilitació pel Tribunal Suprem en el judici als dirigents del procés, Vila s'enfronta en aquest cas a la petició d'11 mesos de presó, 162.000 euros de multa i gairebé tres anys d'inhabilitació, formulada per l'acusació de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena. L'advocat del consistori, a més, l'ha acusat d'usurpació de funcions i va anunciar que sol·licitaria l'ingrés a la presó de l'exconseller si se'l condemna per aquest delicte.

Per la seva part, Lluís Puig, que va marxar a Bèlgica per evitar l'acció de la justícia espanyola en l'afer del procés i està a l'espera que la justícia belga es pronunciï sobre l'ordre europea de detenció activada pel Suprem, afronta en el cas de Sixena una petició de 66.000 euros de multa i dos anys d'inhabilitació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides