El Brexit guanya per majoria absoluta

El laborisme pateix la pitjor desfeta en 84 anys i el nacionalisme escocès surt reforçat
Boris Johnson
Boris Johnson

El candidat conservador Boris Johnson s'ha adjudicat aquest dijous una de les victòries més importants de la història del seu partit, la més destacada des dels anys 80 amb Margaret Thatcher, i ha obtingut per majoria absoluta un ampli aval per enllestir el Brexit el pròxim 31 de gener.

Els tories de Johnson, que han fet campanya amb l'eslògan Get Brexit Done (Enllestim ja el Brexit), han sumat 364 dels 650 diputats, a l'espera encara de determinar qui s'emporta el de l'única circumscripció que resta pendent d'escrutar a primera hora d'aquest divendres. Després d'haver pujat 47 escons, Johnson ha afirmat que han deixat enrere la possibilitat de tornar a votar sobre el Brexit en un referèndum.

El partit laborista, que ara totalitza 203 representants, s'ha ensorrat de la mà de Jeremy Corbyn, el qual ja ha anunciat que no repetirà com a candidat. Han perdut 59 diputats en la seva pitjor derrota electoral des del 1935.

La tercera força de la cambra britànica segueix sent el nacionalisme escocès que lidera Nicole Sturgeon, ara reforçat, ja que passa de tenir 35 a 48 seients. Cinc anys després de la derrota secessionista al referèndum del 2014, Sturgeon ha esgrimit el resultat dels comicis com un mandat per un altre referèndum. En contrast amb el seu triomf aclaparador en el conjunt del Regne Unit, els tories han passat de 13 a 6 representants a Escòcia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides