Pintada amb recordatori dels CDR a ERC

"L'autodeterminació és un dret, no es negocia", escriuen activistes del CDR de Les Corts davant la seu del partit per mirar de condicionar la negociació amb el PSOE
Vídeo del CDR de Les Corts mostrando la pintada
Vídeo del CDR de Les Corts mostrando la pintada

El CDR de Les Corts ha dedicat un missatge a ERC escrit amb pintura groga en una vorera davant la seu del partit: "Hem passat per la vostra seu i us hem deixat un missatge ben clar: l'autodeterminació és un dret, no es negocia". Aquest CDR ha reivindicat l'acció a Twitter, des d'on ha afegit: "No ho oblideu quan aneu a pactar amb l'enemic" [sic].

Aquests activistes independentistes han fet la pintada durant la nit d'aquest dilluns o la matinada d'aquest dimarts, hores abans que els negociadors d'ERC i del PSOE es tornin a trobar.

Es tracta de la tercera reunió entre ells sobre la investidura de Pedro Sánchez, que se celebra després de la trobada preparatòria d'aquest dilluns i de les declaracions amb què la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha indicat que l'acord, "si arriba, serà al gener".

En aquest sentit, ERC espera a conèixer la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat del seu líder, Oriol Junqueras, com a eurodiputat perquè podria enfortir la seva posició negociadora davant dels socialistes.

Els CDR tenen ERC en el punt de mira des de fa mesos i no només per la manca de progrés cap a la independència del govern que comparteixen amb Junts per Catalunya. L'agost del 2018, els CDR van exigir a ERC el compliment del "mandat que us van encomanar" enganxant cartells a l'entrada de la seu principal del partit.

El passat mes de juny, el CDR de Badalona va pintar la persiana de la seu d'ERC a la localitat amb els qualificatius "botiflers", "traïdors" i "mentiders" pel trencament amb Guanyem Badalona. El juliol, a Dosrius, van boicotejar un acte del diputat Gabriel Rufián, ara un dels negociadors amb el PSOE, que també va abandonar una protesta convocada pels CDR i l'ANC el passat octubre després de ser escridassat i tractat de "botifler".

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari