Torrent no es rendeix i fa campanya entre les bases per liderar ERC

El president del Parlament podria forçar unes primàries per competir amb Pere Aragonès per ser cap de llista
Pere Aragonès i Roger Torrent
Pere Aragonès i Roger Torrent

El debat successori a Esquerra Republicana (ERC) segueix obert. Oriol Junqueras, president i líder suprem de la formació, semblava que havia volgut tancar la guerra interna entre el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, per assumir el cap de llista de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, donada la seva condemna d’inhabilitació.

Va col·locar Aragonès com a home fort del partit i va dir en una entrevista que ell tenia totes les facultats per ser un candidat magnífic a la presidència de la Generalitat. Però tot i aquest gest de Junqueras a Aragonès apuntant la línia successòria, Roger Torrent no llença la tovallola ni es resigna.

De fet, Esquerra té l’obligació per estatuts d’escollir el seu cap de llista després d’obrir unes primàries. Habitualment no hi ha més candidat que l’oficialista, però aquest cop Torrent podria forçar una votació entre ell i Aragonès. I és que està segur que té més suport entre les bases que Aragonès, i per això està fent una campanya constant entre la militància. De forma discreta, sense grans reunions ni actes públics, però en fa.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari