Fracàs del Govern Torra en el desplegament de la renda garantida

La Generalitat ja ha reconegut que no disposa dels recursos i ha contractat una empresa privada
El conseller Homrani en una comissió al Parlament
El conseller Homrani en una comissió al Parlament

Nou fracàs del Govern de Quim Torra. La renda garantida no existeix en realitat. L'independentisme no aplica ni les mesures que ell mateix aprova o bé que ha heretat del seu antecessor Carles Puigdemont. Malgrat que cada dimarts després de la reunió del Consell Executiu la portaveu explica nombrosos plans, sovint acompanyada d'un company, el cert és que després no hi ha concreció.

Una de les "estructures d'Estat" dels governs independentistes, la renda garantida de ciutadania, ha estat un fracàs en el seu desplegament. Fins i tot el mateix executiu ha reconegut que no disposa dels recursos necessaris i ha hagut de contractar una empresa privada, externalitzant, així, els seus serveis.

El conseller responsable, Chakir El Homradi, ja no té arguments per respondre a l'oposició. No sols és la renda garantida. Tot el que fa a la gent gran i la dependència també s'ha convertit en un forat negre.

El 2017 el Govern de Puigdemont es va comprometre a presentar un avantprojecte de la llei de la gent gran. Encara no s'ha fet després de dos anys. La gent gran hauria de poder accedir a una plaça de residència pública prop de casa seva. Però a hores d'ara no és possible, perquè la Generalitat no ha incrementat les prestacions vinculades a residència i, alhora, un increment de les places.

Un altre punt referent a la gent gran és que no es garanteix una bona atenció de les persones que viuen en residències. S'han denunciat problemes en la gestió de diferents residències on el menjar no seria el correcte, així com s'incompliria amb les ràtios i els serveis mèdics i sanitaris tampoc no serien els més adequats.

Finalment, i malgrat totes les rodes de premsa, Catalunya lidera la llista d'espera de persones que tenen dret a una prestació per dependència.

Totes aquestes mancances es deuen a la inexistència del pressupost de la Generalitat. Malgrat que segons la normativa el Consell Executiu ja hauria d'haver aprovat el pressupost i lliurat al Parlament per la seva tramitació, a hores d'ara encara no n'hi ha.

El vicepresident Pere Aragonès sembla que segueix l'estratègia de l'any passat, quan el Govern no el va aprovar. De moment, se segueix amb els comptes de 2017, aprovats gràcies a la CUP a canvi de la celebració de la consulta de l'1-O i les "lleis de desconnexió". Ara, però, tot ha quedat aturat fins que no es constitueixi el Govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides