Per què l’estrena de la sèrie del Barça va punxar al Liceu?

L'estrena de 'Matchday' al Liceu
L'estrena de 'Matchday' al Liceu

L'estrena de Matchday, la sèrie documental del FC Barcelona que està revelant com és per dins el vestidor i la vida dels cracs del primer equip en aquesta intimitat professional -i fins i tot domèstica-, va acabar sent un fiasco des del punt de vista mediàtic. A l'acte de la primera exhibició en públic, organitzat al Liceu coincidint amb el 120è aniversari de la Fundació del FC Barcelona la setmana passada, la decepció va ser gairebé total a causa de l'absència dels jugadors, les estrelles de l'obra i autèntics protagonistes del projecte.

Encara que va ser formalment al Liceu, l'estrena no es va celebrar al gran teatre sinó en una sala condicionada per a una quantitat de públic reduïda. L'absència dels jugadors va suposar un fre al potencial impacte de l'esdeveniment, que havia de servir per disparar el seu llançament a Europa a través de la plataforma de vídeo on demand Rakuten TV, totalment gratuïta a la secció free de la plataforma i també al Japó. Més endavant està previst estrenar-la, a través de Rakuten TV o en col·laboració amb altres operadors, a la regió d'Àsia-Pacífic i als Estats Units. El Barça s'ha reservat els drets d'emissió de la sèrie a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina, els països de l'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica, i al Canadà.

La premsa va especular que l'absència de les figures del primer equip havia causat un profund malestar en la directiva i en l'organització de club. Res més lluny de la realitat, ja que l'acte va ser organitzat i convocat per Rakuten, patrocinador principal de la samarreta del Barça. Rakuten i la seva productora han participat en el projecte, juntament amb la productora de Gerard Piqué (Kosmos), i Producciones del Barrio, de Jordi Évole, a més de Barça Studios. Precisament, un dels capitans, Gerard Piqué, ha liderat la negociació amb els jugadors perquè participessin obertament en el seu enregistrament. A canvi, això sí, d'uns beneficis que no han estat explicats ni detallats.

Rakuten no va lligar la presència dels cracs per haver calculat, erròniament, que n'hi havia prou amb citar-los al Liceu. Els jugadors no van obtenir el corresponent permís de l'entrenador, Ernesto Valverde, en vigílies d'un partit tan important com l'Atlético de Madrid – Barça, un detall que es van descuidar quan van fixar la convocatòria a una hora de la nit intempestiva i incompatible amb el règim d'horaris, d'alimentació i descans dels professionals.

De fet, ni el president Josep Maria Bartomeu ni el vicepresident Jordi Cardoner van assistir tampoc a la minigala marcada per una catifa vermella sense les estrelles de l'equip i de la sèrie.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides