L’Ajuntament de Barcelona, expulsat de la causa per les càrregues de l’1-O

L'Audiència Nacional l'exclou com a acusació popular per l'actuació policial el dia del referèndum
Acció policial l'1-O
Acció policial l'1-O

L'Audiència ha expulsat l'Ajuntament de Barcelona com a acusació popular de la causa per les càrregues policials de l'1 d'octubre. Finalment, el tribunal ha acceptat la petició de l'Advocacia de l'Estat, que depèn del Ministeri de Justícia, a la qual es va adherir la Fiscalia.

Segons que argumenten, el consistori "no és ni l'ofès ni el perjudicat" en la causa i la carta municipal no habilita l'Ajuntament per personar-se com a acusació popular.

El mes de maig, el jutge va rebutjar expulsar l'acusació popular de l'Ajuntament de la causa, tal com havien demanat la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. Tant Fiscalia com Advocacia van recórrer la decisió del jutge i, ara, els han donat la raó.

A Barcelona s'han rebut més de 300 denúncies de lesionats per les càrregues policials de la jornada del referèndum convocat per la Generalitat. En total, hi ha una cinquantena d'agents de la Policia Nacional imputats, vuit dels quals són inspectors en cap. A la capital catalana, va haver-hi càrregues policials en escoles com la Mediterrània, Pau Claris, Àgora o Ramon Llull.

Aquesta decisió arriba el mateix dia que quatre inspectors han assenyalat el cap dels antiavalots de la Policia Nacional, amb el nom policial de "Marte", com la persona que va donar l'ordre d'actuar als col·legis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides