El TSJC obre un segon procediment penal a Torra

Haurà de decidir si investiga per segon cop al president per no retirar el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat
Quim Torra
Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert un segon procediment al president de la Generalitat, Quim Torra, per decidir si l'investiga per un delicte de desobediència presumptament comès quan, novament, no va retirar del Palau simbologia associada al procés.

Torra, que va ser jutjat pel TSJC per no haver retirat la simbologia després dels requeriments de la Junta Electoral Central (JEC) i està en espera de conèixer la sentència, pot afrontar una altra causa per desobediència sorgida de l'admissió de les mesures cautelars de la plataforma Impulso Ciudadano per part de la secció cinquena de la sala Contenciosa Administrativa del TSJC, que obligaven Torra a despenjar símbols aquest mes de setembre.

Després d'una primera ordre per retirar-los en 48 hores, emesa el 20 de setembre, el tribunal va ordenar als Mossos d'Esquadra, fora del termini que va marcar, que retiressin la pancarta que mostrava el llaç groc, cosa que van fer finalment operaris de la Generalitat.

Torra, a banda de penjar seguidament un pancarta amb el lema "Llibertat d'opinió i expressió. Article 19 de la Declaració Universal de Drets Humans", va interposar un recurs de reposició contra l'ordre del TSJC que no va reeixir.

Ara, segons Europa Press, la sala Civil i Penal del mateix tribunal ha designat com a ponent el magistrat Carlos Ramos, que formarà la sala d'Admisió amb el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides