Budó diu que “no contemplem” la inhabilitació de Torra

La portaveu del govern assegura que els fets no mereixen aquesta sanció
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha evitat respondre què farà l'executiu català si el president Quim Torra, és inhabilitat a conseqüència d'una sentència condemnatòria per no haver retirat símbols com els llaços grocs i les estelades d'edificis públics en període electoral.

Budó ha afirmat que "no contemplem aquest escenari" i que "els fets no són causa d'inhabilitació", a més d'expressar confiança en la justícia. En una pregunta posterior, també durant la roda de premsa d'aquest dimarts, la consellera ha assenyalat que les instàncies judicials europees els donen la raó més que no pas les espanyoles.

La titular del departament de la Presidència ha anunciat que el govern català demanarà explicacions a l'executiu espanyol en funcions pels suposats seguiments de la Policia Nacional a Torra durant la jornada electoral del 10 de novembre, que segons ha publicat Eldiario.es van detectar escortes del president català. Budó ha afegit que el conseller d'Interior, Miquel Buch, es dirigirà per carta al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant el que la portaveu ha descrit com "la gravetat dels fets".

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari